5 redenen waarom je naar Australië moet verhuizen!

Australië staat vooral bekend om de hoeveelheid backpackers het trekt. Wist je dat de Australische immigratiedienst ongeveer jaarlijks 250.000 backpackvergunningen verstrekt? Dit is natuurlijk niet voor niks, want Australië is een prachtig land. Backpacken is leuk en aardig, maar voor veel mensen is Australië ook een ideale plek om te gaan wonen. Het land ligt dan wel aan de andere kant van de wereld, maar Sirelo heeft voor jou 5 redenen waarom je nu naar Australië moet verhuizen!

 1. het klimaat
 2. Misschien niet de áller belangrijkste reden om Nederland te verlaten, maar veel mensen worden lichtelijk depressief van het weer in Nederland. Australië ligt relatief dichtbij de evenaar, waardoor het dus een stuk warmer is. Regen, sneeuw of vorst vind je in Australië niet zo snel, wat een verademing is voor sommige mensen.

 3. Werken in Australië
 4. Werken in Australië is erg aantrekkelijk, er komen niet voor niks zoveel immigranten naar het land. De werkeloosheid is laag en de salarissen zijn veel hoger dan hier in Nederland! Zelfs voor bijbaantjes krijg je in Australië fors meer betaald dan hier in Nederland.

 5. De natuur
 6. Rotsen in Australië

  Wat je altijd hoort van reizigers, is dat ze zijn gevallen voor de ongerepte natuur. Je kunt er van alles vinden, van prachtige stranden en tropische regenwouden tot de woestijn. Daarnaast vind je in Australië bloemen en planten die je nergens anders op de wereld kan vinden.

 7. Australië heeft Goldcoast
 8. Een strand dat van goud lijkt te zijn gemaakt, dát is Goldcoast! Een prachtige plek om te wonen, vooral voor mensen die van surfen en andere watersporten houden. Goldcoast wordt ook wel het surfparadijs genoemd, en heeft vele stranden zoals Palm Beach, Rainbow Bay and The Alley.

 9. ‘Easy Going’ mentaliteit
 10. Het leven in Australië is open en sociaal, Australiërs zijn erg toegankelijk en makkelijk in de omgang.
  Mensen zijn er over het algemeen erg ontspannen en genieten van het leven. Daarnaast is Australië een echte multiculturele samenleving, raar aangekeken zal je dus niet worden als buitenlander!

Wil je meer weten over verhuizen naar Australië? Kijk dan op Sirelo!