7 simpele bespaartips waar iedereen wat aan heeft

Veel mensen hebben het wel eens, het idee dat je veel te veel geld uitgeeft aan randzaken. Wij delen hier onze bespaartips om te zorgen dat je aan het einde van de maand meer geld overhoudt.

Neem wat minder vaak het ov

Als je vaak het ov neemt dan kan dat iedere maand behoorlijk veel geld kosten. Zeker voor een kort stukje is het vaak niet nodig om het ov te nemen. Binnenkort wordt het weer warmer weer en kun je dus prima op de fiets stappen, dat is nog gezond ook!

Ga na van welke aftrekposten je allemaal gebruik mag maken

Binnenkort zijn we allemaal weer aan de beurt en moeten we onze belastingaangifte doen. Ga vooraf eens goed na van welke aftrekposten je allemaal gebruik mag maken, vaak zijn dat er meer dan je denkt. Zeker als je ZZP’er of startende ondernemer bent dan mag je gebruik maken van veel aftrekposten wat je een hoop geld kan besparen.

Wacht even met het kopen van producten

Ieder kalenderjaar zijn er weer kortingsdagen zoals Black Friday, Cyber Monday en Singles day. Wacht met het kopen van nieuwe producten tot een van deze dagen is aangebroken. Bijna iedere (web)winkel doet aan deze dagen mee en kortingen kunnen oplopen tot wel 70%.

Bekijk of je vaste lasten omlaag kunnen

Vaak kunnen zonder dat je het weet je vaste lasten omlaag. Bekijk daarom jaarlijks of je vaste lasten omlaag kunnen.

Koop je producten met kortingscodes

Kijk voordat je een product koopt altijd eerst even of er toevallig ergens een kortingscode op het internet te vinden is. Veel bedrijven bieden kortingscodes aan op verschillende websites die jij vervolgens kunt gebruiken om het product met korting te kopen.

Kijk of je oude ongebruikte spullen kunt verkopen of verhuren

Kijk eens met een kritisch oog naar je schuur en je zolder. Misschien liggen daar wel wat spullen die je eigenlijk nooit gebruikt en die nog wel wat opleveren op bijvoorbeeld marktplaats. Denk je dat je deze spullen toch nog een keer zult gebruiken? Kijk dan of je het kan verhuren op één van de velen deelplatformen van tegenwoordig. Dit levert niet alleen geld op maar scheelt ook nog ruimte!

Beslis snel waar je heen op vakantie gaat

Bij veel reisbureaus is de vroegboekkorting tegenwoordig hoger dan de korting die je krijgt bij het boeken van een last-minute reis. Bedenk daarom snel waar je komende zomer heen op vakantie wilt gaan! Voor inspiratie bekijk ons artikel over de 10 mooiste eilanden ter wereld

Zoek je nog meer tips om geld te besparen? Bezoek dan eens Voordeel voor Ouderen.