7 redenen waarom je voor jezelf zou moet beginnen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Je betaald veel minder belasting, zeker de eerste jaren

Wanneer je gebruik maakt van alle beschikbare aftrekposten voor ondernemers betaal je als zzp’er tot 21.000 euro geen belasting over je winst. Daar kun je je vrienden die wel voor een baas werken mooi jaloers mee maken!

Je maakt zelf de beslissingen

Alle beslissingen die gemaakt moeten worden maak jij zelf. Dat geeft je een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid wat je zelfverzekerdheid enorm ten goede komt! Ook heb je nu geen last meer van beslissingen van hoger af waar je het eigenlijk niet mee eens bent.

Je doet iets wat je echt interesseert

De meeste mensen beginnen met ondernemen vanuit een bepaalde passie die zij ergens voor hebben. Dat zorgt ervoor dat je elke dag iets aan het doen bent wat je echt interesseert. Als er dan eens een minder leuke dag tussen zit dan is dit een stuk minder erg.

Je leert ontzettend veel

Tijdens je ondernemerschap leer je in korte tijd ontzettend veel. In het begin komen er veel dingen op je af die nieuw zijn en ontdek je ontzettend veel. Tijdens deze periode leer je dus veel. Mocht je het onverhoopt toch niet redden of wil je toch weer in loondienst dan staat dit goed op je cv en ga je zelfverzekerder aan de slag bij een nieuwe baan.

Je kan gaan en staan waar je wilt

Als zelfstandig ondernemer zit je nergens aan vast. Heb je zin om eens een dagje uit te slapen en de taken die je moet doen later op de dag te doen of in het weekend? Dan is dit geen enkel probleem. Wanneer je internet ondernemer bent zit je vaak ook niet vast aan één plek en kun je ‘digital nomad’ worden (de wereld rondreizen terwijl je onderneemt).

Je bouwt je eigen pensioen op

Als ondernemer zit je niet vast aan een bepaalde pensioenregeling maar heb je de kans deze zelf op te bouwen. Je bepaalt nu zelf waar jij je toekomstig pensioen in wilt investeren. Dit kan je enorm veel kosten besparen en je kan gaan voor een ander de risicoprofiel dan dat je bij een regeling zou hebben. Wij raden je wel hier snel mee te beginnen!

Je kan werken met mensen die zelf uitkiest

Jij kiest zelf uit met welke leveranciers je samen wilt werken en voor welke klanten je wilt werken. Wanneer een leverancier of klant je echt niet aanstaat dan ruil je die gewoon in. Jij hebt de touwtjes in handen!