De 9 leukste steden van Nederland

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
amsterdam canal

1. Amsterdam
Of je nu lekker het weekeinde gaat vieren of er een dagje tussenuit wilt, Amsterdam is de leukste stad van Nederland. Amsterdam is niet alleen de meest internationale stad van Nederland, maar zelfs van de hele wereld! Er wonen nergens zoveel verschillende nationaliteiten (181!) bij elkaar als in Amsterdam. Door al deze culturele diversiteit is er in Amsterdam voor iedereen wat leuks te vinden. Of je nu van nachtenlang feesten of interessante musea houdt, Amsterdam is voor iedereen een stad van goud.

2. Eindhoven
Eindhoven is een echte moderne stad. Het centrum ziet er mooi en nieuw uit, er zijn veel goed aangeschreven hogescholen en dus enorm veel jongeren. Er worden tegenwoordig vaak feestjes gegeven in het oude klokgebouw in Eindhoven is natuurlijk de stad van Philips. Ze zijn hier erg trots op Philips en dat is dan ook te zien aan de hoeveelheid dingen die ernaar vernoemd zijn.

3. Maastricht
Maastricht staat niet voor niets bekend als gezellige stad. Veel mensen kennen het altijd drukke Vrijthof en er zijn erg veel gezellige kroegen waar je met echte Limburgers wat kunt gaan drinken. Maastricht is ook gelijk de stad waar je je het meest in het buitenland waant in Nederland.

4. Rotterdam
Rotterdam is de stad voor liefhebbers van architectuur. Tussen de vele hoge gebouwen zitten super veel leuke plekjes verborgen. Ga bijvoorbeeld eens naar de Markthal en laat je verrassen met lekker en bijzonder eten op een hele bijzondere locatie.

5. Utrecht
Iedereen kent in Utrecht de Domtoren, maar er is nog zoveel meer te doen! Ga lekker naar het griftpark als het lekker weer is of zoek een van de vele kroegen op bij De Neude. Wat ook een echte aanrader is met gratis live muziek elke zondag: Soia. Strand Oog In Al is een zogenaamd stadsstrand op de noordpunt van de wijk Oog in Al in Utrecht.

6. Groningen
Groningen lijkt ver weg maar het heeft enorm veel leuke dingen te bieden. Omdat Groningen een echte studentenstad is vind je er erg veel leuke kroegen, restaurantjes en je kan hier lekker uitgaan!

7. Haarlem
Haarlem is een echte winkelstad. Je hebt hier super veel leuke winkeltjes en het centrum is oud en monumentaal. Het centrum stamt af van de 10e eeuw en de grote markt is door de jaren heen bijna onveranderd gebleven.

8. Nijmegen
Nijmegen is een van de oudste steden van Nederland en dit is goed te zien aan de historische panden waar de stad vol mee staat. Naast historische gebouwen zijn er veel leuke pleintjes, gezellige straatjes en Nijmegen heeft ook nog eens de oudste winkelstraat van het land!

9. Leiden
Leiden staat bekend als echte studentenstad, hierom is het hier altijd gezellig en er is genoeg te doen. Vooral donderdag is het hier de echte studenten stapavond. Juist omdat de stad niet zo massaal is als Amsterdam maar wel net zulke leuke grachtjes heeft is Leiden een heerlijke stad om lekker aan het water te genieten van een drankje.