Online chatten met vreemden

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Online Chatten is nog steeds erg populair om met vreemden in contact te komen. Er zijn tal van websites waar je kunt chatten. Deze zogenaamde chatsites hebben de mogelijkheid om deel te nemen in een chatroom. Vaak hebben chatrooms een eigen onderwerp. Op die wijze kun je eenvoudig in contact komen met vreemden over een bepaald onderwerp.

Er bestaan chatsites waar je een gebruikersnaam en profiel moet aanmaken. Het voordeel hiervan is dat je eenvoudig een contact kunt opbouwen. Door het toevoegen van online vrienden zorg je ervoor dat een online chat gesprek op een later tijdstip een gevolg kan hebben. Zonder een online profiel is dit lastiger omdat je dan een gesprekspartner aan de hand van een username moet terugvinden. En bovendien kan een naam ook door verschillende personen gebruikt worden.

Online chatten

Jaren geleden in de begin tijden van het internet was chatten enorm populair. Er waren verschillende websites waar je anoniem kon chatten. Vele mensen die vroeger hebben gechat zullen vast nog wel de TMF chat kennen of ICQ. Later toen MSN uitkwam werd online chatten pas echt populair. Door de komst van smartphones zijn er nog maar weinig mensen die op deze wijze online chatten. De meeste mensen maken nu gebruik van Whatssapp of een ander vergelijkbare chat app.

Chatten via datingsites

De meeste datingsites bieden de mogelijkheid om te chatten met andere leden. Het voordeel van chatten via een datingsite is dat leden vaak handmatig gecontroleerd zijn. De kans op fakers neemt hierdoor af. Natuurlijk kun je niet voor een volle honderd procent ervan uitgaan dat er enkel leden zijn met goed intenties. Behoud daarom altijd enige reserve en deel nooit persoonlijke informatie.

Chatten via apps

Dating apps schieten als paddestoelen de lucht in. Voornamelijk jongeren verkiezen datingapps boven datingsites om nieuwe mensen te leren kennen. Bekende apps waarop contact kan worden gemaakt met vreemden zijn Tinder en Grindr. Leden op datingapps zijn niet gescreend en moeten dus met extra oplettendheid worden beoordeeld. Gebruik daarom altijd je eigen gezonde verstand bij het vrijgeven van persoonlijke info.