Op bakfietsvakantie met het jonge kroost

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
family bike trip

Ja, dit lees je goed. Een bakfietsvakantie met je boefjes. Bespaar jezelf komende zomer de 1768 coupletten van “een potje met vet” tijdens je autorit naar Zuid-Frankrijk en zeg nee tegen krijsende kinderen op de luchthaven en in de lucht. Een bakfietsvakantie in eigen land zal een flinke stap uit je comfortzone zijn, maar wel een waarvan wij denken dat je weinig spijt krijgt.

Praktisch gemak

Een bakfiets is geschikt om één tot vier kinderen tot ongeveer 7 jaar mee te vervoeren. Je kinderen riem je in op de ingebouwde zitbankjes. Bakfietsen zijn zo ontworpen dat je ondanks de omvang een lichte rit kunt ervaren. Zowel met als zonder bagage is de bakfiets gemakkelijk bestuurbaar en eenvoudig te parkeren.

Veiligheid voor alles

Want wij hoeven je niet uit te leggen dat je kinderen je alles zijn. Bakfietsen danken hun veiligheid aan diverse aspecten. Zo zorgen aangepaste standaarden voor stabiliteit en hangen de bakken over het algemeen laag bij de grond, waardoor je kinderen via de lage en ruime instap zelfstandig veilig in- en uit kunnen stappen.

Vervoer naar wens

De volgende bakfietsen site biedt bakfietsen aan die helemaal naar eigen wens zijn aan te passen. Zo kun je denken aan een regentent, een extra zitbankje of een bagagedrager, waar je eenvoudig een extra kinderzitje of fietstassen op kunt bevestigen. Wel zo handig!

Tussenstops

Vanzelfsprekend zal je fietstocht gekenmerkt worden door fietsstops. Dit kan zijn voor een picknick of een klein spelletje in het bos. Fietssloten zorgen er voor dat je met een gerust hart je bakfiets uit het oog kunt verliezen, maar voor je waardevolle eigendommen en bagage zal je toch een rugtas of rugzak nodig hebben.

Fietsroutes

Met een beetje mazzel ken je de interessante kindvriendelijke fietsroutes in je omgeving, maar anders helpen we je hier graag een klein handje bij. Fietsroute.org heeft een handig overzicht aan fietsroutes in het zuiden van ons land en bij onze zuiderburen. Woon je noordelijker, dan is de fietsvakantie van oppad.nl misschien wel interessant voor je. Houd er wel te allen tijden rekening mee dat verveling op de loer licht bij een te lange fietsroute.

Tijd om te boeken?!

Overall kan een bakfiets een unieke vakantie bieden, die jou de stress die meekomt bij de uitdaging van een reis met kinderen kan ontnemen. Het is een vrij eenvoudige manier om jouw kinderen te laten genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft. En uiteindelijk is dat genieten hetgeen waarnaar je opzoek bent als ouder. Want als jouw kinderen het naar hun zin hebben, dan heb jij dat ook. Wat ons betreft resteert jou alleen nog het slaan van een kruisje naar de weergoden.