Op reis met je kind? Lees deze tips!

Op vakantie moeten met kinderen is voor veel mensen een reden om juist geen kinderen te nemen. Een vakantie draait uiteindelijk meestal toch om relaxen? Zelfs als je voor een avontuurlijke vakantie gaat wil je geen stress aan je hoofd hebben maar tot rust komen. Op dit punt kunnen kinderen behoorlijk veel roet in het eten gooien. Met onderstaande tips zal je het ongemak in ieder geval zo klein mogelijk houden. Vergeet voor je vertrekt ook geen doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Een fijne reis met je kind

  • Lange wandelingen? Vergeet de draagdoek niet

Als jouw kindje soms nog terug wil in de kinderwagen dan is het verstandig om een draagdoek mee te nemen. Dit is een stuk comfortabeler voor je kind dan een buggy. Een draagdoek is echt een must als je veel lange afstanden gaat lopen. Jonge kids hebben hier nog geen geduld voor. Zonder een doek zal het waarschijnlijk geen ontspannen wandeling worden. Deze doeken en andere systemen koop je op baby-pret.nl.

  • Betrek jouw kleintjes er echt bij

Jij kan misschien heel erg genieten van alleen de buitenlucht of een mooi uitzicht, jonge kinderen vaak niet. Betrek ze erbij door ze bijvoorbeeld een eigen camera mee te geven. Spreek af dat ze met een weggooicameraatje 6 foto’s per dag mogen schieten en dat ze na afloop van de vakantie er hun eigen fotoboek van kunnen maken.

  • Maximaal 2 speeltjes mee

Tuurlijk is het leuk als de kinderen er echt bij horen. Geef echter van tevoren duidelijk aan date r maar 2 stukken speelgoed mee mogen. Voor je het weet verwacht de kleine dat zijn hele legocollectie mee kan of 20 verschillende barbiepoppen.

  • Plan niet teveel activiteiten op 1 dag

De concentratieboog van een volwassen persoon is behoorlijk klein. De spanningsboog van een kind is nog vele malen kleiner. Plan daarom ook niet de gehele dag vol met activiteiten. Dit houden ze niet vol. Een mooie tocht door de duinen is prima, alleen er moet ook nog tijd zijn om aan het einde van de middag het zwembad in te duiken.

  • Maak contact met andere ouders

Niets leukers voor kinderen dan nieuwe vriendjes of vriendinnetjes te maken. Maak dan ook gerust contact met dat andere stel aan de rand van het zwembad. Zo kunnen de kinderen met elkaar spelen en heb je zelf genoeg tijd voor jezelf of voor je meegebrachte boeken. Ben je een alleenstaande ouder? Ga dan op een eenoudervakantie

  • Met de auto op reis? Zorg voor een comfortabel autostoeltje

Als je langer dan 4 uur in de auto zit is het belangrijk dat je voor een erg comfortabel hoesje gaat. Op maxicositobi.nl zijn alle aanbieders van Maxi cosi autostoeltjes vergeleken. Op deze manier weet je zeker dat je nooit teveel betaald.