Top 3 beste plekken in Europa voor goedkoop bier!

Het is fijn als je tijdens je vakantie weinig betaalt voor een biertje! Dit zijn de drie beste steden in Europa als je van veel en goedkoop bier houdt! De steden zijn flink goedkoper dan dat je er in Nederland voor betaalt in de horeca. Echter, als je wat bier in de aanbieding koopt en bereid bent om er gewoon thuis van te genieten, dan ben je wel goedkoper uit dan deze drie tips. Maar een beetje avontuur is nooit weg, toch?

Dus je wilt een stedentrip maken binnen Europa en genieten van goedkoop bier? Dan zijn dit de drie steden die je moet bezoeken:

1. Lissabon (€2,41)

Vliegtickets boeken en overnachten in Lissabon kan redelijk goedkoop. Daarnaast kun je ook nog eens flink besparen op je biertjes. In Lissabon ligt de gemiddelde prijs voor een pint (ongeveer een halve liter) op €2,41. Betaalbaar tanken en dan goedkoop/brak je bed in rollen, klinkt top toch?

2. Warschau (€2,24)

Warschau staat bekend als goedkope vakantiebestemming. De gemiddelde prijs voor een pint hier ligt op €2,24! Warschau representeert haar reputatie als goedkope vakantiebestemming zeker met deze bierprijzen.

3. Praag (€1,38)

Praag is de absolute aanrader . In Praag is het drinken én het eten reuze voordelig. Hier ligt de prijs voor een pint namelijk op €1,38! Met deze prijs is Praag een ‘must-visit’ voor iedereen die van lekker veel pils houdt. Als klap op de vuurpijl vind je in Praag ook nog eens een bierspa!

Amsterdam (€5,25)

Wij weten allemaal dat Amsterdam niet de goedkoopste noch de duurste hoofdstad van Europa is. Wereldwijd gezien staat onze hoofdstad in de middenmoot. In Europa zijn er echter heel wat steden goedkoper dan Amsterdam. Om het een beetje in perspectief te plaatsen, een pint kost in Amsterdam gemiddeld €5,25, daar kun je in Praag bijna vier biertjes voor bestellen.