Verschillende soorten energiesystemen

De wereld is inmiddels steeds mobieler geworden, dit betekent dat het ook voor organisaties steeds belangrijker wordt om mobiel goed overweg te kunnen. In sommige gevallen wordt er nog steeds een aggregaat gebruikt, terwijl er tegenwoordig veel gemakkelijkere oplossingen zijn om gebruik te maken van energiesystemen. Een aggregaat bijvoorbeeld is zwaar en dus zeer moeilijk te verplaatsen en maakt daarnaast ook nog eens enorm veel geluid. Weet je niet precies welk energiesysteem geschikt is voor jouw organisatie? Hieronder worden er een aantal omschreven.

Energiesysteem voor op zee

Tegenwoordig is er niet alleen energie meer aan land nodig, maar ook op zee. Daarvoor zijn dus ook speciale oplossingen bedacht. Op een schip zijn er bepaalde systemen die 230V wisselstroom kunnen leveren. Door de wisselstroom van 230V lijkt het dan ook of je gewoon op het land bent. Je kunt exact dezelfde apparaten gebruiken als die je thuis gebruikt. In de scheepswereld wordt dan over het algemeen over een marine accu gesproken. Over het algemeen is dit een cyclische AGM accu.

Milieubewust energiesysteem

Wanneer je als organisatie ook echt milieubewust wilt zijn, zijn hier ook speciale energiesystemen voor ontworpen. Voor een beter milieu kun je als organisatie ook kiezen voor een energiesysteem dat draait op windenergie of zonne-energie. Door te kiezen voor dit type energiesysteem kun je als organisatie aantonen dat daadwerkelijk aandacht aan MVO wordt geschonken. Bij deze systemen kan dan worden gekozen voor een wisselstroom systeem of een systeem dat gelijkstroom levert.

Specialist in energiesystemen

Is jouw organisatie toe aan een nieuw energiesysteem? Dan kun je op zoek gaan naar een expert in energiesystemen. Weet je ook niet precies welk systeem het beste bij jouw past? Hier kan ook advies voor worden ingewonnen. Wil je geld gaan besparen of juist inzetten op MVO? Een specialist heeft hiervoor een antwoord klaar staan. Wellicht bevindt jouw organisatie zich in een bijzondere situatie? Door in gesprek te gaan met de expert kan deze zich er echt in gaan verdiepen en vervolgens met een gepast advies komen.