Waar verdien ik de hoogste stagevergoeding?

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
money

Het studentenleven is duur. Zeker van een student die niet meer thuis woont. De kamerhuur moet immers worden betaald, levensmiddelen moeten worden aangekocht en tevens wil je geld over houden om leuke dingen te kunnen blijven doen. Om dit allemaal te kunnen betalen hebben deze studenten vaak een bijbaan die lekker verdiend.

Stageperiodes die vanuit school verplicht zijn, kunnen voor deze studenten financieel gezien vervelend zijn. Wanneer de stagevergoeding namelijk tegenvalt verdienen deze studenten met de bijbaan die ze normaal gesproken hebben, meer dan dat ze van hun stagebedrijf vergoed krijgen. Om de stageperiode financieel goed door te komen is het handig om te weten waar de hoogste stagevergoedingen uitgekeerd worden!

Hoogte stagevergoeding

Het ontvangen van een financieel lekkere stagevergoeding is voor de één een fijne bijkomstigheid, voor de ander is het noodzaak. Naast dat je ervaring opdoet en je opleiding langzaam maar zeker afrondt, verschijnt er aan het eind van de maand een leuk bedrag op je rekening. Uit een onderzoek dat is gehouden door het Studenten Bureau blijkt dat de te ontvangen stagevergoeding voor studenten per provincie verschilt.

Uit cijfers van de stagemonitor van Studenten Bureau blijkt dat de studenten die stage lopen in de provincie Utrecht gemiddeld gezien de hoogste stagevergoeding ontvangen!

De lijst met provincies die de hoogste stagevergoedingen uitkeren wordt dus aangevoerd door de provincie Utrecht. Stagiaires zien hier maandelijks gemiddeld €344 euro bijgeschreven worden op hun rekening. Onderaan deze lijst staan respectievelijk de provincies Drenthe en Groningen. Hier moet de stagiair gemiddeld gezien genoegen moet nemen met €205 euro en respectievelijk €194 euro. In de overige provincies ontvangen HBO en WO stagiaires gemiddeld tussen de €256 euro en €296 euro per maand.

Studenten uit Groningen en Drenthe, die geen genoegen nemen met het voorgeschotelde bedrag, kunnen ervoor kiezen om een dagelijks ritje naar Friesland of Overijssel te maken. De gemiddelde maandelijkse stagevergoeding ligt daar immers €70 euro hoger. Of de reistijd dan opweegt tegen het salaris is een andere zaak.

Op zoek naar een stage?

Studenten die voor het maximale bedrag willen gaan, worden dus geadviseerd om te kijken voor stages in de provincie Utrecht. Mocht je willen weten welke vacatures er zoals beschikbaar zijn dan kunt u hieronder op een handig overzichtje van beschikbare stages in Utrecht klikken!

Een overzicht van stages in Utrecht

Tot slot
Bovenstaande bedragen zijn natuurlijk wel gemiddelden. Tevens moet je in je achterhoofd houden dat het belangrijkste doel van een stage is dat jij wat leert en bruikbare praktijkervaring opdoet. Echter, een student blijft een student en kijkt natuurlijk ook wat hij maandelijks kan opstrijken bij zijn stageplek. Waar de hoogste stagevergoedingen worden uitgekeerd is dan wel zo lekker om te weten! 🙂