Wil je ontspannen ga dan eens een dagje naar de sauna

Stress is tegenwoordig een veelgehoorde klacht en kan leiden tot bepaalde ernstige ziektes.Een burn out, vermoeidheid, slapeloosheid. Maar zelfs tot ergere klachten zoals bepaalde hartziektes.

Het is daarom heel belangrijk om regelmatig te ontstressen en wat is er dan heerlijker dan een dagje naar een wellness- of beautycentrum.

Jezelf een dagje kompleet verwennen met een saunabezoek, massage of een andere behandeling. Je zal merken dat je volledig tot rust bent gekomen na zo een dag en dat je er weer een tijdje ontspannen tegenaan kan.

Als je googled op sauna overzicht dan vind je vanzelf een overzicht van sauna’s in Nederland.

Wat zijn de voordelen van een sauna bezoek

Een sauna werkt allereerst ongelooflijk ontspannend en onstressend. Maar als je echt een rondje sauna doet en je volgt alle stappen die zijn beschreven (voetenbad, sauna, dompelbad, rusten) dan is een sauna ook nog eens goed voor jouw hart en jouw weerstand.

En er zijn zelfs onderzoeken die aantonen dat je bij geregeld saunabezoek ook nog zult afvallen.

Is een saunabezoek duur ?

Het bezoeken van een wellnesscentrum kan je zo duur maken als je zelf wilt. Behalve de entree betaal je nog voor eten en drinken en alle behandelingen die je op een dag neemt. Het eten en drinken is gemiddeld wel een stuk duurder en daar is het verdienmodel van zo een bedrijf ook op gebasseerd. Maar als je het goed plant (bijvoorbeeld na de lunch komen of een avondentree nemen na het eten) hoef je hier helemaal geen geld aan uit te geven.

Voor wat betreft de entree kan je op diverse websites korting krijgen. Vaak 2e kaartje gratis of zelf 50 % korting. Of zelf je prijs bepalen op veilingsites. En er zijn zelfs acties waarbij je gewoon gratis naar binnen mag. Met als doel natuurlijk dat je voldoende consumeert. Maar zoals gezegd is dit geen verplichting.